07 02 23

EXCLUSIV

- PUBLICITATE -spot_img

Cum își protejează angajații companiile de asigurări

- PUBLICITATE -spot_img

“Trecem cu toţii printr-o perioadă care ne afectează nu doar în plan profesional sau economic, ci, înainte de toate, la nivel uman. Suntem solidari cu întreaga societate în aceste zile şi ne ajustăm, la fel ca toţi ceilalţi, acţiunile şi modul de lucru pentru a contribui la limitarea răspândirii noului coronavirus, dar şi pentru a continua să răspundem nevoilor clienţilor noştri”, a declarat Adrian Marin, preşedintele UNSAR.

Reprezentanţii UNSAR susţin că măsurile luate au vizat în primul rând susţinerea clienţilor în această perioadă dificilă, dar şi menţinerea unui contact permanent cu aceştia, în condiţiile în care o mare parte dintre companiile de asigurare au implementat deja lucrul de acasă. Astfel, oamenii din asigurări care pot lucra de acasă deja fac acest lucru, iar în agenţii şi sucursale au fost luate măsuri de protecţie, precum dotarea acestora cu echipamente de protecţie sau efectuarea de dezinfectări periodice.

Totodată, companiile de profil încurajează folosirea modalităţilor digitale şi online pentru încheierea sau reînnoirea poliţelor şi pentru constatarea şi instrumentarea daunelor.

- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
Urmărește-ne
16,985FaniÎmi place
2,458CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă
Recomandare
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img