07 02 23

EXCLUSIV

- PUBLICITATE -spot_img

Semănătorii de groază

- PUBLICITATE -spot_img

”Poate vă mai gândiți dacă aveți dubii despre COVID 19”, scrie Newsweek România, săptămânalul de ferpare, comentând ”știrea” că a murit un general de coronavirus, încă o știre din ciclul ”boala nu alege”, unde subtextul este ”dacă până și o celebritate se îmbolnăvește sau moare de coronavirus, cine ești tu, vierme mic și anonim, ca să te îndoiești de COVID 19?”.

Mesajul ”N-am dubii, deci gândesc” transpare atât din Newsweek România, cât și din toate publicațiile aliniate la comunicarea oficială (EuropaFM este curat Scânteia la radio), ceea ce dă un indiciu mai mult decât limpede despre linia filosofică și politică pe care se străduiește s-o impună conducerea de azi a statului român.

De fapt, cine are curiozitatea să deruleze cu o minte limpede articolele sau postările Facebook ale Newsweek România, va fi frapat de mirosul de cimitir, că jurnalismul publicației a devenit o lungă listă de bolnavi și morți, mai mult sau mai puțin celebri.

Dar Newsweek România este doar una dintre publicațiile din linia întâi a propagandei care folosește oroarea și frica de moarte pentru a ”responsabiliza” populația, de fapt, pentru a o fezanda pentru alegerile din toamnă, unde deja tradiționalul mesaj al lui Iohannis ”a trebuit să moară oameni” pare să fie, din nou, vectorul de comunicare al campaniei PNL.

În altă ordine de idei (sau poate nu), vineri, Armata Română i-a prezentat onorul Ralucăi Turcan. Cică-i normal, fiindcă funcția bate gradul. Dar chiar să-l omoare-n bătaie, parcă nu era cazul. Epolete, epolete, cum te bat pe tine fete.

Un editorial de Călin-Liviu Georgescu

- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
Urmărește-ne
16,985FaniÎmi place
2,458CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă
Recomandare
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img