07 02 23

EXCLUSIV

- PUBLICITATE -spot_img

Altă conducere, aceeași ușă

- PUBLICITATE -spot_img

Așa zisa reformă din PSD a reformat nimic, sau aproape nimic, dacă luăm în considerare că partidul a rămas același, doar că a schimbat Power Point-ul cu prezentarea. Asta după un congres extraordinar, care a fost extraordinar doar prin faptul că a fost bizar. Cine face congrese înainte de alegeri?

Aici, în decizia de organizare a congresului înainte ca conducerea să fie validată de rezultatul alegerilor, se vede adăvăratul mesaj al PSD. Nu este o reformă. Nu este o deschidere. Este o baricadare pe pozițiile existente. Poziții slabe.

Cu un rezultat la locale pe care și noi, și sondajele preliminare, îl prevăd ca fiind dezastruos pentru PSD, această conducere este o conducere pentru eșec. Dar nu este eșecul lor, nici al partidului. Este eșecul societății, care azi nu are o forță politică serioasă și credibilă care să se opună în mod eficient avansului politicilor de integrare politică, economică și financiară a UE.

De ce trebuie opoziție la aceste lucruri? Fiindcă, în ciuda declarațiilor frumoase, UE acționează în România ca o adevărată forță de ocupație, descurajând capitaliștii români care nu pot concura cu marile companii și marii capitaliști din Germania, Franța, Olanda și Italia. Ca întotdeauna, cine deține forța economică, deține și forța politică, iar acest lucru ar putea dezavantaja interesele slujbașilor și ale micilor capitaliști români. Aceștia ar avea nevoie de reprezentanți politici care să domolească elanul integraționist, colonizator al Europei în România.

Iar cei care ar avea cea mai mare nevoie de acest partid de opoziție, indiferent dacă este vorba de PSD sau de altul, sunt tinerii de azi, care s-ar putea trezi mâine fără protecția suficientă și necesară în fața sărăciei adusă de o criză care se prefigurează tot mai clar la orizont. Dar tinerii, pe bună dreptate, nu au cum să își regăsească ideile în ”personalități” politice ca Ciolacu, Olguța, Grindeanu, Teodorovici sau Stănescu.

Din păcate, pot regăsi acolo doar ideea care a și contribuit la decăderea PSD și a stângismului: atitudinea de grofi socialiști, de pasionați de ciolan și de nomenclaturiști zidiți în trecut. Oamenii simt că singura opoziție pe care o pot face aceștia este opoziția la proiectele care le-ar reduce pensiile, salariile și beneficiile.

De aceea, această conducere merită tot ce-a pățit și, mai ales, ce-o să pățească în următoarele două alegeri, localele din septembrie și parlamentarele de la anul, adică ieșirea din politică pe ușa din dos. Aceeași pe unde-au intrat.

Altă conducere, aceeași ușă – un editorial de Călin-Liviu Georgescu pentru Știri Online TV

- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
Urmărește-ne
16,985FaniÎmi place
2,458CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă
Recomandare
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img