08 02 23

EXCLUSIV

- PUBLICITATE -spot_img

Măsuri ridicole, ca și condiție a deschiderii restaurantelor

- PUBLICITATE -spot_img

Măsuri ridicole, ca și condiție a deschiderii restaurantelor. Restaurantele, hotelurile, motelurile, pensiunile, cafenelele sau alte localuri publice, din interiorul clădirilor, ar putea funcționa în starea de alertă cu condiția distanțării de cel puțin doi metri între mese și un număr de maximum patru persoane la o masă. De asemenea, mesele vor trebui despărțite prin panouri separatoare.

Măsura este aplicată în Anglia și alte țări, dar a generat proteste ale consumatorilor, care consideră că este ”inumană”.

Legea 55/2020 prevede că, ”pe durata stării de alertă se poate suspenda consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile comune de servire a mesei din restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice, atât în interiorul, cât și la terasele din exteriorul acestora.

Dar pe durata stării de alertă poate fi permisă prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice care nu se consumă în spațiile menționate la alin. (1), cu excepția teraselor unde se respectă măsurile de protecție sanitară”.

Totuși, un nou proiect legislativ inițiat în Parlament de PMP, prevede ca ”măsura prevăzută la alin. (1) nu se aplică în cazul operatorilor economici care asigură păstrarea unei distanțe de minimum 2 metri între mese și participarea maximum patru persoane la o masă, precum și departajarea spațiului comun prin panouri separatoare între mese”, însă pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie adoptat de Parlament și promulgat de președintele Klaus Iohannis.

- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
Urmărește-ne
16,985FaniÎmi place
2,458CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă
Recomandare
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img