08 02 23

EXCLUSIV

- PUBLICITATE -spot_img

Fritz ar închide, Nica ar deschide. Oraș în haos din cauza demnitarilor care azi declară una și mâine alta

- PUBLICITATE -spot_img

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Alin Nica, a declarat, miercuri, că nu ia în considerare carantinarea întregului judeţ, iar în privinţa unei astfel de măsuri impuse Timişoarei, consideră că ar trebui discutată “eficienţa carantinei”.

Alin Nica, într-o postare pe Facebook: “De câteva zile, circulă multe păreri cu privire la carantinarea Timişoarei, păreri mai mult sau mai puţin întemeiate. Ce pot să spun sigur este că nu iau în considerare carantinarea întregului judeţ, iar în ceea ce priveşte Timişoara, dincolo de îndemnurile de respectare a regulilor, cred că ar fi un moment bun să discutăm despre eficienţa carantinei şi mai ales despre o revizuire a modului în care corelăm restricţiile cu rata de infectare. Din păcate, pentru o vreme va trebui să trăim cu virusul. Sunt de acord şi încurajez corecta informare a cetăţenilor, iar prin propriul exemplu am întărit necesitatea respectării legii şi a regulilor, însă cred ca instituţiile şi liderii acestora ar trebui să fie atenţi la limita fină dintre conştientizarea populaţiei şi panicarea ei. Facem eforturi susţinute pentru gestionarea pandemiei şi cooperăm interinstituţional, dar să nu scăpăm din vedere că sprijinul populaţiei este vital în astfel de situaţii. Avem datoria să ne întoarcem către comunitate şi împreună cu aceasta să luăm decizii care ajută, nu doar generează frustrare suplimentară”

Primarul Fritz: “Eu cred că aşa cum este făcută acum, carantinarea nu ar avea efectele pe care ni le dorim. Nu cred că o carantinare a Timişoarei este o soluţie fezabilă, decât dacă am carantina tot judeţul Timiş, cu controale dure. Cred că încă avem o cale să evităm carantinarea, cu toate consecinţele aferente. Fac un apel la timişoreni să înţeleagă această situaţie. Eu înţeleg şi că din rândul operatorilor economici au ajuns la capătul puterilor. Dacă acum nu avem grijă şi ajungem într-un val în care tot ne va forţa să închidem economia, tot acolo ajungem. Pentru cei care au restaurante, săli de fitness, vă rog să respectaţi limitele impuse în pandemie”

Foto: Google

 

- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
Urmărește-ne
16,985FaniÎmi place
2,458CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă
Recomandare
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img