07 02 23

EXCLUSIV

- PUBLICITATE -spot_img

Poșta Română, de la pierderi uriașe, la profit și investiții

- PUBLICITATE -spot_img

Într-un timp relativ scurt, Poșta Română a reușit să reducă pierderile, să plătească datoriile acumulate, să obțină profit și să demareze investiții. Următorii pași sunt modernizarea și încă un obiectiv măreț: compania de stat vrea să devină lider de piață pentru toate serviciile pe care le oferă: poștale, curierat și financiare.

,,Anul 2020 a fost un an în care am reușit să ne achităm datoriile pe care le aveam către bugetul de stat. Am achitat o datorie de peste 110 milioane de lei care o avea Poșta Română către ANAF. Am obținut totodată și un beneficiu fiscal, beneficiind de aministia fiscală de care puteau de altfel să beneficieze toți jucătorii de pe piață, și am obținut astfel și o anulare a unei sume importante de peste 40 de milioane de lei, reprezentând penalități și dobânzi de întârziere. Iar faptul că am reușit să stabilizăm situația financiară ne-a pus într-o situație foarte avantajoasă din perspectiva de a ieși în piață, pe piața liberă a finanțării, să ne ducem cu fruntea sus, cu pieptul înainte în fața oricărui finațator și să spunem <<Noi vrem să facem investiții în această companie.>>.“, susține directorul companiei, Horia Grigorescu.

Poșta Română a obținut un credit de investiții de 200 de milioane de lei și urmărește implementarea a două mari proiecte de dezvotare. Compania amenajează două centre de tranzit, în Cluj și în Otopeni, care însumează investiții de aproape 25 de milioane de euro.

Acestea vor contribui la creșterea volumelor, reducerea timpilor pentru alocarea coletelor pe zonele de distribuție, la creșterea și îmbunătățirea serviciilor și la provocarea concurenței. ,,Construim pentru anii 2030 și 2040, pentru un viitor adevărat al acestei companii. Vrem să fim numărul 1 în piață.“, explică directorul general al Poștei Române, Horia Grigorescu.

- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
Urmărește-ne
16,985FaniÎmi place
2,458CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă
Recomandare
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img