08 02 23

EXCLUSIV

- PUBLICITATE -spot_img

Schimbarea la față a europarlamentarului român

- PUBLICITATE -spot_img
Era un banc, cu un belgian care merge până-n State, iar la hotel își dă seama că și-a uitat trusa de bărbierit acasă, așa că se duce la recepție și întreabă:
”Unde-i un bărbier prin zonă?”, la care recepționerul zice:
”Ah, dar nu e nevoie, avem aici un automat pentru bărbierit, vă băgați fața în mașinărie și vă bărbierește într-un minut!”.
”Dar cum e posibil, că nu toți au fața la fel?”
”Eh, la început, nu.”
Așa și cu europarlamentarii noștri de la Bruxelles. Viteza cu care se integrează în mașinăria parlamentară europeană este uimitoare, de zici că le schimbă capul la sosire, pe aeroport. Azi este colea, liberal, pesedist sau ce mai este el, mâine este dincolo și nu mai vede decât integrare, integrare și iar integrare.
Bine, sunt și excepții (puține), dar ca regulă generală, omul e pierdut pentru țară, nu-l mai auzi neam să zică și el ”băi, macronilor, stați așa puțin cu integrarea aia, să vedem, să ne mai gândim, cum e mai bine și pentru România, că până una-alta, văd că numai noi ne integrăm, restul sunt state naționale bine-mersi, își vede fiecare de interesul lui. E normal așa? Colonie-colonie, dar mai cu măsură, măi fraților, că România nu-i un arondisment din Paris, să radem tot și să facem parcare de la Prut și pân-la la Tisa, fiindcă așa au decis trei nemți, doi francezi și-un olandez”. Dar nu.
Băieții întorc armele complet și încep să vorbească numai în Power Point-uri, măsuri și programe, ca niște mici Ceaușești ai diasporei, te uiți la ei, îi asculți, și tot ce poți ce poți să faci este să le vorbești în vorbă, ca să nu-i contrariezi și să dea în dambla de tot; îi zici: ”bine, bine, ok” și dai încet în marșarier, ca să nu se ia și pe tine ce are el pe el.
Oamenii sunt, clar, locuiți, și nu în sensul bun, patriotic vorbind.
Zic că până nu ne iese reputația la Bruxelles că ”europarlamentarii români sunt dificili”, parcarea Tisa-Prut este oricând posibilă. Ca cetățean român, eu nu caut reprezentare politică în Europa (ce-o mai fi și aia!), ci doar una de bază, națională. Îmi trebuie să știu că europarlamentarul se bate acolo pentru mine, nu că învață acolo cum să mă bată pe mine. Dacă n-am chestia asta, din punctul meu de vedere, la Bruxelles nu avem decât EBE.
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
Urmărește-ne
16,985FaniÎmi place
2,458CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă
Recomandare
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img