08 02 23

EXCLUSIV

- PUBLICITATE -spot_img

Cazul Buzău: de ce nu reacționează mai ferm polițiștii în situații reale

- PUBLICITATE -spot_img

Dan Saltelechi, vicepreședinte Sindicatului Europol, a declarat că poliţia se confruntă cu un deficit de personal şi în ultima vreme, în contextul pandemic, agenţii au făcut şcoala online şi nu au dezvoltat deprinderile necesare pentru a trage cu arma. Un raport întocmit de Avocatul Poporului exact pe problemele cu care se confruntă Polițiștii are date șocante. Profesioniștii din sistem au plecat rând pe rând, iar dotările lasă de dorit.

Primul problemă este deficitul de personal care este prezentat în zonele urbane cât și în mediul rural, acolo unde în cele mai multe posturi de poliție, mai ales în weekenduri, nu este nimeni, asta arată a raportul Avocatului Poporului.

Cel mai îngrijorător spune Dan Saltelechi, vicepreședinte Sindicatul Europol, este că poliţişti au făcut în ultima vreme şcoala online şi nu au dezvoltat deprinderile necesare pentru a trage cu arma.

„Cu toate că am fost dotați cu noul tip de armament colegii noștri au fost supuși unei singure ședințe de tragere care avea până la urmă și un rol de cunoaștere. Până la urmă, instituția nu ne asigură deprinderile necesare pentru a putea asigura un foc în direcția în care își dorește pentru că nu are antrenament. Colegii din școlile de poliție au avut o perioadă de școală online, din cauza contextului pandemic pentru a se limita interacțiunea acestora.”

- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
Urmărește-ne
16,985FaniÎmi place
2,458CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă
Recomandare
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img