08 02 23

EXCLUSIV

- PUBLICITATE -spot_img

Socialistul Rafila vrea mai mult Big Pharma în sistemul de sănătate din România

- PUBLICITATE -spot_img

PSD-istul Alexandru Rafila, expert OMS, NATO și al Comisiei Europene și actualul reprezentant al României în  Comitetul Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății, este de părere că felul în care au funcționat farmaciile pe durata pendemiei constituie un exemplu de urmat și trebuie asimilat în sistemul național de sănătate.

Acesta este și viziunea OMS, care acționează în prezent pentru un sistem de sănătate global, unde sistemele naționale de sănătate intră sub administrarea directă a OMS, statele devenind doar contriibutoare la sistemul global, pe modelul NATO.

Alexandru Rafila: “Sunt trei lucruri pe care le-am sesizat: primul este rezilienţa – farmaciile au fost deschise oamenilor care aveau nevoie să-şi cumpere medicamente; al doilea lucru important este accesibilitatea – ceea ce înseamnă că există o reţea de farmacii în România, care este uşor accesibilă; şi cel de-al treilea element este cel legat de încredere. Noi ne dorim ca toate aceste trei lucruri să existe şi la nivelul altor categorii de servicii medicale. Vrem să fie reziliente, uşor accesibile şi vrem ca oamenii care lucrează acolo să constituie un element de încredere pentru cetăţeni, pentru pacienţi. Ar trebui să vedem cum putem să integrăm aceste câştiguri din zona farmaceutică în sistemul de sănătate din România”

- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
Urmărește-ne
16,985FaniÎmi place
2,458CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă
Recomandare
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img