07 02 23

EXCLUSIV

- PUBLICITATE -spot_img

”Fargo” (2014-2019), un serial ca o carte bună

- PUBLICITATE -spot_img
Serialul FARGO (2014-2020), inspirat de filmul fraților Cohen, FARGO (1996), este o capodoperă de televiziune care trebuie văzută neapărat și așezată negreșit alături de SOPRANOS, RAY DONOVAN și THE WIRE (ca să le menționez doar pe cele accesibile azi, pe TV). Patru sezoane ca patru romane bune, patru incredibile (și scumpe) producții de film-TV, care distrează, fascinează și educă, și când zic ”educă”, mă refer la inspirația care îți vine de la ”greutatea” artistică a unei echipe de creație și producție fabuloase, omogenă și fluentă în orice retorică și sofisticăreală a limbajului cinematografic. În plus, filmul e blindat cu vedete care joacă de n-ai aer: Billy Bob Thornton, Ewan McGregor, Martin Freeman, Kirsten Dunst, Chris Rock și Patrick Wilson, ca să dau lista scurtă.
Serialul FARGO a fost educativ și prin contrast, fiindcă după FARGO, am făcut prostia să încerc și un film românesc, LA GOMERA (2019), al lui Porumboiu, film care era să-mi ia toată plăcerea de la FARGO, că m-a pângărit și m-a sărăcit mental, cu o poveste prost scrisă, legată prost în jurul unei găselnițe, și care m-a lăsat mai rece ca un frigider pe o banchiză, plus mehlemul caracteristic al neplăcerii de a vedea (iar) ”românisme” în cinema, la care s-a adăugat senzația pe care cu toții o știm de la filmele românești, aceea că te-a jecmănit de două ore din viață. De ce l-am văzut până la capăt? Pentru imaginea lui Tudor Mircea, mare operator român, și pentru Catrinel Menghia, mare actriță româncă, care aici ”i-a luat fața” cu brio unui Vlad Ivanov, execrabil condus regizoral.

fargo news non stop

Din fericire, după aceea am avut inspirația să văd excelentul thriller polonez ANATOMIA ZŁA (Anatomy of Evil), din 2015, care mi-a dat înapoi tot ce mi-a furat LA GOMERA, adică plăcerea de vedea un film polițist profesionist, precis și eficient ca un policier din anii 70 cu Lino Ventura, șamd. Recomand.
https://www.youtube.com/watch?v=xZCiyw1ZfB0
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
Urmărește-ne
16,985FaniÎmi place
2,458CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă
Recomandare
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img