08 02 23

EXCLUSIV

- PUBLICITATE -spot_img

Cresc prețurile! Bunurile de larg consum și alimentele s-au scumpit dincolo de orice așteptare și previziune

- PUBLICITATE -spot_img

Preţurile au crescut semnificativ de la începutul anului şi până în prezent. Pentru un kilogram de telemea de vacă plătim mai mult cu 2 lei. Un litru de ulei s-a scumpit cu un leu şi 40 de bani, iar preţul unui kilogram de făina a crescut de la 4 lei la 5 lei. Observăm scumpiri semnificative şi la fructe şi legume. Un kilogram de banane costă mai mult cu 2 de lei. Iar unul de ardei gras mai mult cu 6 lei. Scumpirile din prezent sunt doar începutul. În Guvern s-a discutat despre scăderea cotei de TVA de la 9% la 0% la alimentele de bază. Însă, discuţiile au rămas la stadiu de discuţii, la fel şi reducerea accizelor la carburanţi.

Germania  lansat deja un pachet anti criză. Rezidenții germani vor primi un stimulent fiscal de 300 de euro pentru facturile la energie. Taxa pe combustibil va fi redusă. Mai mult, fiecare asistat social va primi în plus 100 de euro. Iar biletele de autobuz și tren vor fi mai ieftine.

Franţa ia în calcul acordarea unor vouchere pentru familiile cu venituri medii şi mici ce pot fi folosite la cumpărăturile alimentare.
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
Urmărește-ne
16,985FaniÎmi place
2,458CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă
Recomandare
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img