08 02 23

EXCLUSIV

- PUBLICITATE -spot_img

”Complet Necunoscuți”, un film lăudat degeaba

- PUBLICITATE -spot_img

Semnalez că filmul ”românesc” ”Complet Necunoscuți” (2021, Octavian Strunilă), film pe care-l aplaudă lumea pe-aici, pe Facebook, nu-i atât de românesc, ci mai degrabă românizat pe baza scenariului și filmului italienesc ”Perfetti sconosciuti” (2016, Paolo Genovese), un hit de cinema (premiul Donatello) transformat de Netflix într-o franciză internațională care are deocamdată vreo douăzeci de producții ”adaptate” (cel mai adaptat film din istorie), inclusiv în Turcia, China și Vietnam, pe modelul ”In Treatment” (În derivă) de la HBO.

Filmul italienesc original din 2016, ”Perfetti sconosciuti”, a avut un buget de sub 1 milion de euro, a adunat 15 milioane numai în Italia și 30 de milioane în toate lumea, cu toate adaptările. Deci, în ceea ce-l privește pe ”regizorul” Strunilă, mai încet cu aplauzele, că omul a lucrat pe format, nu pe talent. Nici actoria din film nu dă p-afară, dar tot e bine, că orice producție este o pâine pentru artiștii români, iar filmul acesta are unsprezece actori în distribuție.

Dealtfel, pe Netflix rulează două versiuni, versiunea franceză (titlul original ”Le Jeu”) sau ”Nothing To Hide” în listă, precum și varianta românească ”Complet Necunoscuți”, așa că cine vrea să facă comparații, e la liber. Dar eu zic că rămânem cu Cristi Puiu și Mungiu ca regizori naționali. Ce-i corect e corect.

- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
Urmărește-ne
16,985FaniÎmi place
2,458CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă
Recomandare
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img