07 02 23

EXCLUSIV

- PUBLICITATE -spot_img

Demonizarea nu mai este excepţia

- PUBLICITATE -spot_img
În sensul cel mai material al cuvântului, extratereştrii nu vor veni pentru simplul motiv că nu există. Ei sunt deducţia “matematică” a premiselor universului infinit şi a supoziţiei că luminătorii de noapte despre care ne spune Facerea sunt cumva asemănători Pământului. Aceste din urmă idei sunt descoperite tot “matematic” de Copernic, care nu e fizician, ci matematician. Un lanţ de ficţiuni exprimabile în cifre şi relaţii dintre ele, o îndepărtare de vechile modele cosmologice, cu aer raţional şi inteligent, dar pe care realitatea n-o va valida niciodată.
În sens spiritual, extratereştrii sunt deja printre noi, şi se numesc demoni. Locul lor nu e aici, pentru că Pământul nu a fost făcut pentru ei. Dar veacul e al lor, împreună cu iluzia că stăpânesc lumea. O plagă de paraziţi tenebroşi în căutare de oameni pe care să-i locuiască sleindu-i de puteri şi îndepărtându-i până la capăt de îndumnezeire, ori chiar de mântuire. Demonizarea nu mai e excepţia, ci norma, rareori mai găsindu-se un om cât de cât.
Şi iarăşi ne întoarcem la vorba aceea a lui Creangă, “o fi venit, de n-a mai venit”. Îi aşteptăm pe extratereştri dar nu suntem capabili să-i pricepem. Am construit pentru ei o imagologie ineptă, în răspăr cu metafizica, de aceea nu-i vedem printre noi. Suntem asemeni aztecilor lui Montezuma care aşteptau zei blonzi de la răsărit şi nu băgăm de seamă cum cădem pradă unor conquistadori cinici şi cruzi, care-şi râd de aşteptările noastre.
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
Urmărește-ne
16,985FaniÎmi place
2,458CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă
Recomandare
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img