07 02 23

EXCLUSIV

- PUBLICITATE -spot_img

Nu trebuie să fii profet

- PUBLICITATE -spot_img

Cu cine interacţionează tabla interactivă, îi întreb. Cu noi, îmi zic elevii. Dar tabla clasică, neagră, şi pe care scriam cu creta, nu tot cu voi interacţiona? Ba da, îmi răspund. Aşadar, reiau, cu cine interacţionează tabla interactivă? Cu calculatorul, ne lămurim împreună. Moda tablelor interactive a cuprins şcoala românească. Laptopurile aflate pe catedre nu se mai simt în sfârşit melancolice şi singure, au cu cine interacţiona.

O tablă interactivă este un televizor fără sunet care preia ceea ce îi trimite calculatorul. O plasmă mare şi proastă, lăbărţată în faţa elevilor, pe care profesorul proiectează nişte fişe prefabricate. Nu mai scrie pe tabla clasică, vine cu scrisul de acasă, numai bun să fie copiat de cei din bănci. Nu pricep avantajele, nu înteleg ce câştigă elevul. Dar nu-i greu să-mi dau seama că în centrul educaţiei nu se mai află nici el, nici profesorul, ci calculatorul. Ceea ce făceam înainte cu cretă, acum facem prin intermediul ecranelor.

Cheltuim bani, suntem o naţiune de cumpărători. Vor fi elevii mai deştepţi după aceste achiziţii demente? Nu? Atunci măcar la fel de deştepţi ca cei de până acum? Sau poate, după ce stricăm amarul de bani pentru nişte aparate care vor începe să se strice exact când le va expira garanţia, ne vom trezi cu nişte copii a căror condiţie intelectuală va fi şi mai precară? Nu trebuie să fii profet ca să anticipezi rezultatul.

- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
Urmărește-ne
16,985FaniÎmi place
2,458CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă
Recomandare
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img