07 02 23

EXCLUSIV

- PUBLICITATE -spot_img

Escaladarea războiului prin declarații iresponsabile: englezii cer acum atacuri asupra Rusiei din Ucraina, cu rachete NATO

- PUBLICITATE -spot_img

Escaladarea războiului prin declarații iresponsabile este unul dintre cele mai mari pericole la adresa păcii mondiale. Acum, englezii cer atacuri asupra Rusiei din Ucraina, cu rachete NATO. Declarația a fost făcută de un înalt oficial al guvernului britanic, Ministrul forţelor armate James Heappey.

Atunci când a fost întrebat dacă Marea Britanie susţine loviturile ucrainene asupra depozitelor de combustibili din Rusia, Heappey a răspuns: ”Evident”. El a declarat pentru Times Radio că este ”absolut legitim pentru Ucraina să ţintească Rusia în adâncime pentru a perturba logistica ce, dacă nu ar fi perturbată, ar contribui direct la moartea şi carnagiul de pe pământul ucrainean”.

”Joint Air-to-Ground Missile este inlocuitoarea AGM-114 Hellfire in dotarea US Army, US Navy si USMC, programul fiind condus de primii, incorporand insa cerinte specifice ale celorlalte doua ramuri. Hellfire este in acest moment principala racheta antitanc lansata de pe elicoptere din dotarea americanilor si este relativ similara ca performante cu Spike-ER aflata, printre altii, si in dotarea Romaniei, ambele rachete avand o raza de actiune de 8km si incarcatura de lupta in tandem. Hellfire este insa mai grea decat Spike-ER deci este de presupus ca si incarcatura de lupta de 9kg este mai puternica decat cea a Spike-ER.

Initial Hellfire a fost proiectata ca racheta ghidata semi-activ laser si a intrat in dotarea US Army (AH-64), US Navy (MH-60) si USMC (AH-1). Sistemul de ghidare unic SAL avea insa o lunga serie de dezavantaje: sensibilitatea la praf, conditii atmosferice proaste sau contramasuri; usurinta detectarii de senzorii inamicului; dificultatea ghidarii unui numar mare de rachete simultan (rachetele pot fi totusi lansate la un interval de 8 secunde); antrenamentul pretentios necesar operatorilor si nevoia de a mentine platforma care ilumineaza tinta (care e de multe ori si platforma lansatoare) in raza vizuala a inamicului pe toata durata secventei de tragere.”, scrie revista tehnomil.net

- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
Urmărește-ne
16,985FaniÎmi place
2,458CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă
Recomandare
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img