07 02 23

EXCLUSIV

- PUBLICITATE -spot_img

Eveniment în București, începe Cinemateca la Munzeul Național de Artă al României

- PUBLICITATE -spot_img

Eveniment în București, începe Cinemateca la Munzeul Național de Artă al României: filme de artă, documentare şi producţii premiate la festivalurile internaţionale vor fi prezentate, de miercuri până sâmbătă, în cadrul Cinematecii TIFF@MNAR, în Sala Auditorium a Muzeului Naţional de Artă a României.

Programul se deschide miercuri, la ora 19,00, cu premiera de gală a documentarului “Spioni de Ocazie” în regia Oanei Bujgoi Giurgiu. Bazat pe fapte şi mărturii reale, filmul recreează povestea unor acţiuni de spionaj neobişnuite, care au marcat definitiv desfăşurarea celui de-al Doilea Război Mondial: recrutarea unor tineri sionişti din Palestina, trimişi înapoi în ţările lor de origine din Europa de Est, inclusiv în România, pentru a obţine informaţii despre germani.

Proiecţia va avea loc în prezenţa echipei filmului, dar şi a unor invitaţi precum David Saranga, ambasadorul Israelului în România, şi Radu Ioanid, ambasadorul României în Israel.

Joi, tot de la ora 19,00, spectatorii sunt invitaţi să urmărească documentarul “Salvador Dali. Anii de început”, în regia lui David Pujol, care pune într-o lumină nouă viaţa celebrului artist, prin poveşti şi materiale nedifuzate anterior.

Sâmbătă, de la ora 17,00, este programat “Căutătorul de Vânt”, debutul lui Mihai Sofronea, câştigător al Premiului FIPRESCI la Festivalul de Film de la Sofia 2022.

Proiecţia va avea loc în prezenţa regizorului Mihai Sofronea, a actorului Dan Bordeianu şi a altor membri ai echipei, care vor sta de vorbă cu spectatorii la final.

Programul Cinematecii mai include titluri precum “Priveşte către cer”, regizat de georgianul Alexandre Koberidze şi câştigător al Premiului FIPRESCI la Berlinale 2021, sau “Mami” / “Petite maman”, povestea despre copilărie şi relaţia dintre mamă şi fiică regizată de Celine Sciamma, nominalizat la premiile BAFTA în 2021.

Proiecţiile de la Cinemateca TIFF vor continua în fiecare săptămână, până pe 29 mai, programul urmând a fi reluat în toamnă. În program vor fi incluse întâlniri cu realizatori de film, dezbateri şi mese rotunde cu critici de artă şi de film.

- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
Urmărește-ne
16,985FaniÎmi place
2,458CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă
Recomandare
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img