07 02 23

EXCLUSIV

- PUBLICITATE -spot_img

Luni de fiere, Pascal Bruckner – ”Eternitatea, domnule, începu pentru mine într-o seara de iulie”

- PUBLICITATE -spot_img

Luni de fiere este o carte scrisă de Pascal Bruckner, în care autorul tratează criza cuplului modern, sătul de monogamie, și încearcă să răspundă la întrebarea: Oare este bine să trăim în convenția de a fi împreună cu jumătatea până la capătul vieții, cu riscul de a ne distruge reciproc?

Conținând idei revoluționare, cartea are tenta ușor pornografică. Romanul surprinde momente și acțiuni din viața de cuplu, care pornesc de la simple jocuri de amor și sfârșesc prin metode, să le spunem scârboase, de a arăta afecțiunea partenerului/partenerei. Cartea descrie unde pot ajunge doi oameni și ce sunt capabili să facă atunci când ajung să se cunoască atât de bine cum se cunosc personajele principale ale romanului.

”Eternitatea, domnule, începu pentru mine într-o seara de iulie, în autobuzul 96, care face naveta între Montparnasse si Porte des Lilas. Era acum patru ani La intersectia de la Odeon, veni sa se aseze în fata mea o fata îmbracata cu o neagra cu volane, cu sosete albe lungi întinse pe glezne. Instantaneu privirile mi se fixasera asupra ei. Fui literalmente uluit de acest chip pe care-l contemplam tinându-mi rasuflarea. Nu stiu ce admiram mai mult în el: obrajii care pareau o pasta framântata în lapte sau genele care mângâiau niste ochi verzi, facând acelasi timp o stavila în calea privirilor indiscrete”

CITEȘTE: Luni de fiere, Pascal Bruckner

- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
Urmărește-ne
16,985FaniÎmi place
2,458CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă
Recomandare
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img