08 02 23

EXCLUSIV

- PUBLICITATE -spot_img

Apostolii groazei, întoarcerea și răzbunarea! Dacă vine valul, avem contracte. Rafila: “Avem vaccinuri adaptate, există nişte obligaţii contractuale”

- PUBLICITATE -spot_img

Un nou val de COVID-19 este posibil în România, însă vaccinurile vor fi adaptate, a declarat Alexandru Rafila, la numai o zi după ce șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, și-a manifestat îngrijorarea în legătură cu faptul că populația planetei a pus preocupările privind CoviD pe planul al doilea, iar donațiile către OMS sunt abia la început de an.

Cerând să se intensifice testarea, Tedros Adhanom Ghebreyesus a semnalat că pandemia este încă vigoare și că măsurile de protecție nu pot fi abandonate, stârnind îngrijorare privind noi restricții.

Problemele lui Rafila sunt similare: “E posibil să avem un nou val, însă vom avea vaccinuri adaptate, există nişte obligaţii contractuale”, a declarat ministrul Sănătăţii.

De asemenea, despre vaccinuri, ministrul a precizat că, în prezent există probleme de depozitare. Rafila: “Se poartă discuţii cu partenerii noştri, sunt probleme depozitare. La Cantacuzino (n.r. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino) şi alte spaţii nu mai sunt locuri”.

În urma achizițiilor deșănțate în periaoda Cîțu- Voiculescu, România are un excdent de doze de vaccinuri care expiră în depozite.

Mai mult, vaccinurile existente ar putea să nu fie eficiente împotriva a ceea ce se anunță că va apărea, varianta Omicron 2, pentru care marile companii producătoare de vaccinuri pregătesc noi seruri.

- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
Urmărește-ne
16,985FaniÎmi place
2,458CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă
Recomandare
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img