07 02 23

EXCLUSIV

- PUBLICITATE -spot_img

Delirul megalomanic al primarilor din România continuă cu un Planetariu la Odobești: ”Cine vine la Odobești ca să se uite la stele?”

- PUBLICITATE -spot_img

Nimeni nu s-ar fi gândit că un oraș înconjurat de podgorii de viță de vie ar duce lipsă, dintre toate lipsurile posibile, de un Planetariu. Nimeni, în afară de primarul Odobeștiului, PSD-istul Daniel Gheorghe Nicolaş și membri consiliului local care au avizat investiția din bani europeni.

Proiectul Planetariului din Odobești a fost avizat încă din 2018, în ciuda scepticismului odobeștenilor, care nu reușeau, și încă nu reușesc să vadă cum Planetariul va pune Odobeștiul pe harta turistică a țării. ”Cine vine la Odobești să se uite la stele?” se întreabă odobeștenii. Pe bună dreptate.

Indignarea crește și mai mult cu cât proiectul se află în faza de refacere a procedurilor, findcă nu mai ajung banii. Halucinantele explicații ale primarului:

“Din cauza pandemiei şi a războiului, preţurile la materialele de construcţii şi dotări au explodat şi nu ne mai încadrăm în prevederile care au fost făcute la proiectul depus în anul 2018 spre finanţare, şi ulterior, în 2019, începerea şi aprobarea finanţării de către Uniunea Europeană. Ceea ce era în 2019 nu se mai regăseşte în anul 2022 şi am fost nevoiţi să reluăm toată procedura de la început, cu actualizarea preţurilor devizelor şi tot ceea ce înseamnă documentaţie pentru a putea scoate la licitaţie acest proiect. Am avut o situaţie similară la Observator, acolo unde s-a scos la licitaţie de trei ori acesta obiectiv şi nu s-a prezentat absolut nimeni pentru că nu se mai încadrau în sumele pentru realizarea obiectivului. La momentul de faţă terminăm aceste proceduri, am început să facem autorizaţiile de construcţie, avem toate avizele de la mediu şi de la toţi furnizorii de utilităţi publice şi vom putea face predarea amplasamentului către viitorul constructor care îşi va adjudeca licitaţia. Suntem pregătiţi, este o chestiune doar de procedură pentru a face acest proiect funcţional, pentru a pune Odobeştiul pe harta turistică a oraşelor din România în care se petrece ceva”

- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
Urmărește-ne
16,985FaniÎmi place
2,458CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă
Recomandare
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img