07 02 23

EXCLUSIV

- PUBLICITATE -spot_img

Pentru Maria

- PUBLICITATE -spot_img

Radio Romania Actualitati News Non Stop

Ziua de ieri, pe larg. Lumea văzută, pentru o zi, prin ochii Mariei. Preambul: alerg din 2015, câteva mii de kilometri anual. Îmi pune ordine în gânduri, mă ține la suprafață. În lunile cele mai bune am depășit 400 de km. Nu am avut întreruperi mai mari de două luni, pe motive de sănătate. Până ieri credeam că e o dramă, să te doară un genunchi, să iei niște kilograme de stress și din lipsă de antrenament.

Ieri a trebuit să rezolvăm deplasarea Mariei la întâlnirea reprezentanților. Un bloc, nou construit, dar fără nici cea mai mică facilitate de acces pentru un cărucior cu rotile. Nu judecați prea aspru, că nici radioul nu are.

De pildă, rampa de la intrare este blocată de mașini parcate. A doua rampă din Temișana este atât de abruptă încât ai nevoie de doi bărbați să urci o persoană. La parter, da, acolo unde vin de foarte multe ori și artiști din străinătate, în nicio toaletă nu există suficient spațiu sau amenajări pentru invalizi, nici la doamne, nici la domni.

Maria s-a uitat lung pentru vreo două ore la sticlele de apă puse pe masa negocierilor. Ea este unul din colegii care își crește cum poate copilul, cu un salariu aflat la minimul grilei este îndatorată peste 58% cu ratele la casă și găsește în fiecare zi puterea să se lupte cu acest calvar al invalidității și problemelor aferente (în prezent are două fracturi). Iar Maria este doar unul dintre colegii care au nevoie disperată de CCM, de unul mai bun decât cel actual. Pe mine ziua de ieri m-a dărâmat sufletește….

Vă promit personal o comunicare cât mai bună și, în plus, comparativă: ce am avut, ce avem și ce am obținut pe viitor. Cine, cum și de ce a negociat pierderi uriașe din 2012 până în prezent, știți și voi.

Acum e rândul nostru, ăștia, specialiștii fără pedigree, cum ne laudă elitele care au privit cu nepăsare cum s-a pierdut un mizilic de 15% spor de handicap, odată cu introducerea lui în Legea salarizării, care nu ni se aplică.

Pentru Maria și alți câțiva colegi aflați în situații disperate, acest spor reprezintă singura șansă la tratament și o viață decentă. Cred că sunt în asentimentul colegilor mei când spun că sunt situații în Radio care se cer rezolvate, acum și nu mai târziu, de noi și nu de alții, mai preocupați să-și ordoneze sursele suplimentare de venit și sejururile de lux prin străinătate.

FERENCZY ATTILA ISTVAN

- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
Urmărește-ne
16,985FaniÎmi place
2,458CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă
Recomandare
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img