07 02 23

EXCLUSIV

- PUBLICITATE -spot_img

Contractul Colectiv de Muncă, între buget și echitate

- PUBLICITATE -spot_img

1 Mai – o zi care și-a schimbat prea mult semnificația, din păcate. Nu ar trebui să fie despre mici, ci o reflecție lucidă și onestă despre micimea din noi toți. O privire în oglindă și o critică constructivă, deci…

Cuiul lui Pepelea, problema definitorie a oricăror propuneri de îmbunătățire aduse Contractului Colectiv Muncă din Societatea Română de Radiodifuziune (SRR), este această sintagmă blestemată: ”în limita bugetului”. Este prevedere legală, aflată deasupra oricărei dezbateri… Iar bugetul a scăzut până la nivelul prezent, în fiecare an. Deci, pe scurt, avem pe de o parte o resursă limitată – acest buget – în paralel cu o nevoie stringentă de echitate.

Mi se spune că sunt un naiv, ăla cu măsuța de semnături. E bine să fim măcar câțiva, zic.

Echitatea pentru mine înseamnă reducerea discrepanțelor salariale, nu menținerea sau amplificarea lor.

De ce? Pentru că Radio, pentru că misiune publică, pentru că instituție strategică… Pentru că lanțul se rupe întotdeauna la veriga slabă.

Da, știu și sunt de acord: CCM este al tuturor și toți ar trebui să beneficieze de pe urma acestuia…

Dar echitatea poate însemna și un pas în spate, în mod paradoxal, chiar din partea celui care mai poate duce greul, un pic, pentru a-l salva pe cel deja căzut în genunchi.

Echitatea înseamnă, în ultimă argumentație, speranța nebună că, înconjurați de atâtea lucruri neînsuflețite, am putea rămâne, totuși, oameni.

Să aveți o duminică frumoasă!

FERENCZY ATTILA ISTVAN

 

 

 

- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
Urmărește-ne
16,985FaniÎmi place
2,458CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă
Recomandare
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img