08 02 23

EXCLUSIV

- PUBLICITATE -spot_img

Cum se ”dă la gioale” în mod profesionist

- PUBLICITATE -spot_img

Unul dintre ultimii, dar și unul dintre cei mai activi și energici critici ai administrației Biden și ai Partidului Democrat american este realizatorul de editoriale TV al postului de televiziune american Fox News, Tucker Carlson. Influența sa asupra publicului american este în creștere, iar ea a crescut exponențial pe fondul suspendării fostului președinte Trump și, ulterior, prin venirea la putere a adminstrației Buden.

Însă, recent, editorialele lui Carlson au început să depășească granițele audienței americane, Tucker Carlson Show ajungând să fie un show cu o audiență globală, atât prin transmisiile internațioanle Fox News, cât mai ales prin YoutTube.

În plus, odată cu achiziția rețelei sociale Twitter (foarte folosită în SUA) de către Elon Musk, lui Carlson i-a fost reactivat contul suspendat de pe Twitter, ceea ce a crescut și mai mult viralitatea mesajelor sale. Azi, mulți critici și opozanți ai administrației Biden și ai stângismului global al Democraților, își găsesc sau își completează argumentele critice prin editorialele lui Tucker Carlson.

De aceea, și deloc întâmplător, odată cu revenirea lui Tucker Carlson pe Twitter, mass media partizane ale Partidul Democrat au declanșat o masivă acțiune pentru de-credibilizarea publică a lui Carlson, aruncând în luptă chiar ”vârful de lance” al mass media democrate, ziarul The News York Times.

Acțiunea seamănă oarecum (și păstrând proporțiile) cu acțiunea PDL, a președintelui Băsescu și a mass media ”băsiste” pentru amuțirea televiziunii Antena 3, care, la acea vreme (2009-2010) era cel mai ”vocal” critic al fostului președinte român. Pe atunci, nici un activist, postac, politician sau demintar băsist nu a stat deoparte, ci au intervenit public în mod direct și personal, cerând fățiș închiderea postului, persecutarea și condamnarea la pușcărie a realizatorilor de la Antena 3. Un ”spectacol” reprobabil, care a și rămas în istoria mass media de la noi ca fiind cea mai agresivă încercare a statului și aunui partid politic de a suprima libertatea de expresie a opozanților guvernului, o acțiune care a fost foarte ușor trecută cu vederea de adminsitrația Obama, care, prin vocea secretarului de stat de atunci, Victoria Nuland, trecea cu vederea abuzurile orchestrate de Traian Băsescu și caracteriza cu îngăduință presa din România ca fiind ”vibrantă”. Din micile probleme ale Estului înapoiat, și-o fi zis doamna Nuland.

Cu adevărat înapoiat, fiindcă atunci când Vestul, lumina democrației globale, prin Partidul Democrat, se apucă să compromită și să desființeze un opozant din mass media americană, ”treaba” este făcută în mod temeinic și profesionist, iar Democrații pun la bătaie tunurile cele mari, în acest caz, celebrul și influentul New York Times. Ce ”spectacol” jalnic!

Îmi doresc să știți limba engleză pentru a vedea acest material ”de presă” și a observa obstinația și insistența cu care Tucker Carlson este ”demontat” și re-asamblat la loc pentru a fi prezentat ca un ”dușman al poporului” și un pericol pentru societate, fiind înfățișat ca ”rasist (nu este), ca ”putinist” (nu este) sau ca ”anarhist” (nu este). Veți vedea spectacolul trist și îngrijorător pe care îl oferă cei mai mari jurnaliști din lume pentru a discredita un coleg jurnalist, a cărui singură vină este că are alte opțiuni politice decât patronatul ziarului New York Times. Rușinos.

Umrăriți materialul de pe pagina New York Times și decideți dacă acest mod de a ”înfiera” un jurnalist este normal într-o societate unde libertatea de expresie ar trebui să fie chiar baza democrației. Nu cumva este o acțiune de ”kompromat” desprinsă din anii 50, din întunecații ani ai stalinsmului? Eu cred că da.

CĂLIN-LIVIU GEORGESCU

LINK CĂTRE THE NEW YORK TIMES, CLICK AICI: https://www.nytimes.com/interactive/2022/04/30/us/tucker-carlson-tonight.html

- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
Urmărește-ne
16,985FaniÎmi place
2,458CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă
Recomandare
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img