08 02 23

EXCLUSIV

- PUBLICITATE -spot_img

Nașterea KGB-ul american se întâmplă acum! Biden înființează CSD, Consiliul de Supraveghere a Dezinformării, structura americană de contrainformații din Homeland Security care va sancționa opiniile antiguvernamentale

- PUBLICITATE -spot_img

Nu sunt departe vremurile când SUA era văzută ca un far al libertății și democrației, opusul dictaturii, al opresiunii statului și al îngrădirii libertății de exprimare. Acele vremuri au trecut, cel puțin sub guvernarea democrată a preșdedintelui Joe Biden, guvernare sub care ce-a mai rămas din iluzia libertății de expresie în mediul online s-a spulberat ca și cum nici n-ar fi fost.

Libera expirmare în mediul online devine istorie după ce președintele democrat John Biden a înființat un nou departament în cadrul Homeland Security, Disinformation Governance Board (Consiliul de Supraveghere a Dezinformării- CSD).

Homeland Security, sau ”The United States Department of Homeland Security” (DHS) este departamentul executiv federal al SUA responsabil de securitatea publică, similar cu ministerele de interne ale altor țări. Misiunile sale declarate implică combaterea terorismului, securitatea frontierelor, imigrația și vama, securitatea cibernetică și prevenirea și gestionarea dezastrelor.

DHS a fost înființat 2003, ca urmare a Legii de securitate internă din 2002, adoptată ca răspuns la atacurile din 11 septembrie. Cu peste 240 de mii de angajați, DHS este al treilea departament ca mărime al Cabinetului, după Departamentul Apărării și Afacerile Veteranilor. Politica de securitate internă este coordonată direct de președintele SUA, prin Consiliul de Securitate Internă, echivalent la noi cu CSAT.

De la înființare și până azi, DHS a fost acuzat de numeroase abuzuri, cele mai multe privind încălcarea drepturilor cetățenești, risipă și cheltuieli necontabilizate (”gaură” de 15 miliarde USD numai până în 2008), precum și secretomanie excesivă, cu evitarea controlului parlamentar prin dezinformare și ascunderea de informații.

Acționând în deplin secret și raportând doar președintului SUA, DHS a fost comparat, nu o dată, cu Securitatea lui Ceaușescu, chiar de către unii politicieni ai Partidului Democrat.

Noul Departament al DHS înființat de Biden, Consiliul de Supraveghere a Dezinformării- CSD, are misiunea de a combate dezinformarea în online, de a bloca și descuraja opiniile critice la adresa guvernului SUA și de a întocmi „fișe de bună purtare” pentru cetățenii care se exprimă în mediul online, fișe similare cu ”scorul social” din China comunistă a lui Xi Jinping.

Înființarea CSD coincide cu cu apropiatele alegeri preliminare ”Midterm Elections”, unde Democrații americani, prin autoritatea Președintelui și a structurilor de conducere și control, ca DHS, se pare că urmăresc influențarea alegerilor, prin controlul și limitarea libertății de expresie, în special a opiniilor anti-democrate.

La nivel departamental, CSD cade sub autoritatea șefului DHA, Secretarul de Stat Alejandro Mayorkas, de origine cubaneză, un aparatcik democrat promovat consecutiv de Bill Clinton și apoi de Barack Obama, mai întâi ca procuror general al statului California, apoi ca Director al Serviciului de Imigrație și, în final, ca șef al Homeland Security.

Este incontestabilă influența adminsitrației SUA asupra statului român, unde ambasadorul SUA în România funcționează ca președinte ”de facto” al României, orientând și adesea dictând politica și organizarea statului român. De aceea, orice derapaj al adminsitrației americane de la principiiile de bază ale democrației este un semnal de alarmă pentru cetățenii din toată lumea, și mai ales pentru cetățenii din statele aflate sub influența americană, cum este statul român.

Este de datoria noastră, a cetățenilor și a jurnaliștilor, deopotrivă, să semnalăm aceste derapaje, fiindcă democrația nu este niciodată garantată, nici măcar de către campionii democrației. Ea trebuie apărată. Apărând democrația, ne apărăm pe noi înșine de abuzurile statului, de comunism și de dictatură.

Redacția NEWS NON STOP

- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
Urmărește-ne
16,985FaniÎmi place
2,458CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă
Recomandare
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img