07 02 23

EXCLUSIV

- PUBLICITATE -spot_img

Joaca de-a Dumnezeu (I)

- PUBLICITATE -spot_img

book dumescu

Dumnezeu ne-a lăsat pe acest pământ bărbat și femeie. Așa a fost planul lui. Ca mai apoi să putem procrea. Iar din iubirea aceea fără de cuvinte să ne naștem din nou și din nou. Se pare însă că nu prea mai e valabil. Adică planul inițial ar fi, doar că oamenii s-au gândit să îl schimbe căci prea era inflexibil. În planul Lui nu au intrat și toate excepțiile pe care le strigăm acum în gura mare, nu care cumva să nu pătrundă suficient de repede în subconștientul general.

Absolut tot ce se întâmplă de o bună perioadă de timp, legat de orice domeniu, e pur mindshare. Treptat s-au introdus diferitele subiecte care acum ne țin ocupați mai mereu. Nici nu mai știu cu ce s-a început. Probabil cu ”să iubim planeta” și vedete de la Hollywood care de ani de zile sunt pro. Sau împotrivă, că uneori nici nu mai ai idee cum să o dai. Activiști și promotori pentru diverse cauze nobile: se taie păduri, să iubim balenele, arde Amazonul, să îi protejăm pe cei din jur, să fim responsabili și incluzivi, vine războiul, trăiască pacea dar nu acum. Pentru că mai întâi trebuie să facem o baie de mulțime, să dăm cu Oscarul de pământ și să plângem în direct la tv. Că în privat toate astea nu aveau nici un rost.

Aceleași vedete care la Met Gala au uitat însă de toate nobilismele în care sunt implicate și au poluat de au rupt ca să ajungă în jet-uri private la un eveniment despre strălucire. Nu am urmărit atent, dar cred că nu a avut loc nici o intervenție televizată de această dată. Rochiile și accesorile  diferitelor doamne ce s-au perindat pe covorul roșu puteau hrăni în liniște țări întregi. Sau fora pentru apă acolo unde lipsește. Sau finanța cercetări medicale reale, nu laboratoare gen Breaking Bad. Am observat că pănă și standardul de eleganță a suferit un update: sfârcuri acoperite cu o bandă adezivă au devenit the new it. Cam ca cele care sunt blurate mai nou peste tot la tv. Pentru că un sfârc de femeie poate leza privitorul, dar folosirea imaginilor cu copii în război nu.

În timp ce starletele etalau bogăția dusă la extrem, toți cei din jur purtau mască. Fără excepție. De toate mărimile, formele, culorile, dar să fie prezentă. Să nu care cumva să uităm. Virusul este încă extrem de prezent, excepție fac statul la poză și statutul unora. Pure mindshare. Mai mult decât atât, acest nou accesoriu a fost introdus și într-un serial produs de HBO pentru că oamenii trebuie să vadă asta peste tot. Nu ajungeau reporterii, politicienii sau omul simplu de pe stradă. Ca în vechi superstiții în care sufletul ți se putea fura dintr-o simplă poză, și aici virusul ucigaș putea veni din spatele sticlei.

Care sticlă promovează tot ce e pe listă. Schimbăm până și agenda desenelor animate din simplul motiv că prin copii, aceste generații încă pure (dar de care ne-am bătut joc într-un mod inimaginabil) se ajunge și la adulți. Care stau muți de uimire… 

PATRICIA-DORLI DUMESCU

- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
Urmărește-ne
16,985FaniÎmi place
2,458CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă
Recomandare
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img