07 02 23

EXCLUSIV

- PUBLICITATE -spot_img

Să fii anti-Biden NU înseamnă să fii anti-american

- PUBLICITATE -spot_img

”Trebuie să înțelegem că suntem în război. Și nu suntem într-un război ca să ajutăm Ucraina sau într-un război proxy, ci suntem în război cu Rusia și este important să câștigăm” a declarat la Fox News, la o oră de maximă audeință, Seth Moulton, deputat democrat din Massachusetts.

Prima reacție a noastră la această declarație este de o reacție de șoc. SUA este în război cu Rusia? De când? S-a declarat război între SUA și Rusia și noi n-am aflat? Și fiindcă SUA este în război cu RUsia, atunci și noi, ca țară NATO, suntem deasemenea în război cu Rusia? Unde e declarația de război? Unde s-a publicat?

Nu s-a publicat nicăieri fiindcă nu există nicio declarație de război. Statele Unite ale Americii nu se află în război cu Rusia. Nu în mod oficial, cel puțin. Doar Partidul Democrat din SUA este în război cu Rusia și aceasta nu este o metaforă, ci este un fapt, confirmat de acest deputat citat mai sus, Seth Moulton, dar și de mulți alți politicieni democrați și înalți oficiali ai administrației Biden.

De fapt, declarațiile de război ale Democraților sunt atât de frecvente și de zgomotoase, încât ieri, Pentagonul a fost nevoit să dea un comunicat de presă prin care să infirme participarea directă și nemijlocită a armatei SUA în războiul din Ucriana.

Motivul pentru care Partidul Democrat și administrația Biden a declarat război Rusiei (deocamdată numai în mass media, slavă Domnului!) este că acest partid american își dorește foarte mult războiul direct între SUA și Rusia, în deplină ignorare a faptului că acest război ar însemna mii și de victime din SUA și din toată lumea, inclusiv din România, o profundă criză economică globală, re-configurarea granițelor (nu doar a Ucrainei) în Europa și, deloc exclus, un conflict nuclear care ar pune în joc chiar existența omenirii pe Pământ.

Când au votat românii pentru așa ceva? Și nu doar românii, dar când au votat cetățenii oricărei țări din lume pentru așa ceva? Desigur, niciodată.

Aici rste vorba, pur și simplu, de un partid politic, Partidul Democrat american, care remorchează statele lumii într-un delir global criminal, un delir care seamănă, când a comunism, când a fascism. De aceea, este doar absolut firesc să ne întrebăm: ”Cum a ajuns un partid votat de 80 de milioane de americani să amenințe, prin politicile sale, soarta a 8 miliarde de locuitori ai planetei?”

Și cum putem fi noi, românii, de partea acțiunilor pe care le desfășoară Partidul Democrat la scară globală?

Reprezintă acest partid acea Americă spre care s-au îndreptat, și încă se îndreaptă, aspirațiile noastre de libertate? Poate fi un partid care a lansat și susține ”cancel culture”, cenzura libertății de expresie, descurajează proprietatea privată și acționează pentru dizolvarea națiunilor într-un singur stat global, un stat care seamănă izbitor de mult cu un stat global al ”Internaționalei Socialiste”, visul fostei Uniuni Sovietice?

Aceasta nu este America libertății și a inițiativei pe care o știam noi. Nu poate fi.

Nu se poate ca cea mai avansată țară din lume să promoveze principii care par desprinse, fie din istoria tragică a omenirii, fie din scrierile lui Orwell. Partidul Democrat american nu poate fi America. Iar dacă este, această Americă nu mai are nimic să ne învețe pe noi, românii. Imperialism? Avem 40 de ani de Uniune Sovietică în spate, nu mersi. Dictatură? Cunoaștem. Cenzură. Știm. Război. Mulțumim frumos, nu.

Să fim anti-Biden și anti-Partidul Democrat american nu înseamnă să fim anti-americani. Dimpotrivă. Înseamnă să păstrăm și să apărăm principiile libertății ca pe ochii din cap, iar dacă America o ia cumva razna, pe calea comunismului sau a fascismului, să se poată întoarce la noi pentru a re-învăța ce înseamnă libertatea.

NEWS NON STOP

Călin-Liviu Georgescu

- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
Urmărește-ne
16,985FaniÎmi place
2,458CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă
Recomandare
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img