07 02 23

EXCLUSIV

- PUBLICITATE -spot_img

9 mai, trei aniversări, nicio sărbătoare: o Uniune Europeană dezbinată, război în Europa, stat român eșuat

- PUBLICITATE -spot_img

Tripla aniversare a zilei de 9 mai din acest an este o sărbătoare unde nu este nimic de sărbătorit. Ziua Uniunii Europene găsește Uniunea într-o aprigă luptă a statelor pentru resurse, o luptă care pe care unde Bruxellesul este, din nou, un liant ineficient. Ziua Victoriei în cel de-al doilea război mondial este aruncată în derizoriu de confruntarea din Ucraina, unde foștii învingători din al doilea război mondial se află în pragul declanșării celui de-al treilea. Iar Ziua Independenței de Stat a României suprinde statul român, nu doar într-o profundă dependență de marile imperii, ci și în poziția de stat eșuat, conform Raportului Departamentului de Stat al SUA de luna trecută.

Este un Raport care confirmă ceea ce spun românii de trezieci de ani. Clasa politică este sursă de corupție, furtul din banul public este generalzat, organizat și instiuționalizat, de la cel mai înalt nivel al statului și până la cea mai măruntă entitate adminstrativă.

Drepturi cetățenești încălcate, uniune mafiotă între interlopi și demnitari, presă vândută, antisemitism. Asta aniversează statul român acum, de Ziua Independenței de Stat, o independență cucerită cu jertfe pe redutele de la Plevna, în lupta românilor pentru desprinderea de turci și apropierea de Europa. Ar trebui să fie zi de doliu și reculegere, nu de sărbătoare. Și nu doar pentru statul român.

De treizeci de ani, marile puteri europene, SUA și NATO ”fac jocurile” în România, promovând și susținând la conducerea statului o genrație de politicieni de paie, nulități bune doar să dea semnături în alb pentru ca UE, SUA și NATO să-și urmărească agenda economică și politică în această parte a continentului. Cu larga participare a aparatului militar de stat și din servicii, UE, SUA și NATO au luat niște neica-nimeni de pe stradă, i-au școlit sumar, i-au umplut de diplome și doctorate și i-au așezat ”la butoane” pentru a juca rolul de politicieni, demnitari și elite. Rezultatul? Dezastru.

Marionetele s-au ploconit la Vest din toate spinările și au furat la Est din toate puterile. Oamenii de stat care sunt acuzați azi de către Departamentul de Stat al SUA că sunt corupți, sunt chiar oamenii de încredere puși de ”colegii europeni” și „partenerii strategici” să facă ”civilizație” în România. Au civilizat statul până l-au eșuat.

De aceea, acel Raport este și un raport al eșecului politicilior desfășurate de UE, SUA și NATO în România. Avem corupție fiindcă oamenii susținuți în stat de către ”marile puteri” s-au dovedit a fi de cea mai proastă calitate. Avem drepturi cetățenești călcate în picioare fiindcă ONG-urile finanțate de ”Vest” fac politică, în loc să lucreze pentru cetățeni. Presa este vândută, da. Dar cui? Peste 80% din mass media din România se află în proprietatea străinilor. Interlopii au fraternizat cu politicienii? Păi, capii interlopilor se află tot în Vest, acolo unde se află și păpușarii care mânuiesc marionetele noastre politice. Raportul Departamentului de Stat pentru România acuză, deopotrivă, atât România, cât și Departamentul de Stat. Am eșuat, da. Dar am eșuat împreună.

9 Mai 2022, trei sărbători, trei pahare de șampanie. Amară șampanie. Jos paharul!

NEWS NON STOP

- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
Urmărește-ne
16,985FaniÎmi place
2,458CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă
Recomandare
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img