07 02 23

EXCLUSIV

- PUBLICITATE -spot_img

Cresc presiunile asupra Germaniei pentru furnizarea de tancuri Leopard 2 pentru armata ucraineană

- PUBLICITATE -spot_img

La Ramstein sunt prezenţi lideri ai NATO şi din domeniul apărării din circa 50 de ţări, într-o nouă conferinţă din seria celor dedicate înarmării Ucrainei după invazia rusă.

“Rusia se regrupează, recrutează şi încearcă să se reechipeze”, a arătat Austin la începutul întâlnirii. “Nu este momentul să încetinim. E momentul să facem mai mult. Poporul ucrainean este cu ochii pe noi”, a spus el, fără să se refere explicit la blindate. Statele Unite au anunţat joi ajutoare militare în valoare de încă 2,5 miliarde de dolari pentru Ucraina, în pachet fiind incluse mai multe blindate şi muniţii.

Finlanda a anunţat la rândul său o nouă donaţie de 400 de milioane de euro, sub formă de echipamente militare – altele decât tancurile germane Leopard 2. Guvernul de la Helsinki a precizat însă că ar putea trimite şi astfel de blindate, dacă va exista un acord cu aliaţii. Berlinul are drept de veto asupra oricăror decizii de reexport al tancurilor de fabricaţie germană folosite de mai multe armate din ţările membre NATO din Europa şi considerate de experţii în apărare cele mai adecvate pentru Ucraina.

- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
Urmărește-ne
16,985FaniÎmi place
2,458CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă
Recomandare
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img